divendres, 21 d’octubre del 2011

Diccionari d’educació en línia

Aquest diccionari aplega i defineix prop de dos mil termes del món de l’educació i de les seves facetes: pedagogia general, pedagogia social, recerca educativa, organització i gestió educatives, orientació psicopedagògica, didàctica, educació especial i tecnologia de l’educació. Cada article conté, a més de la denominació catalana, els equivalents en castellà, francès i anglès, la definició i, sovint, una o més notes explicatives.
Es tracta de la versió en línia del Diccionari d’educació, elaborat pel TERMCAT i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya amb el suport del Govern d’Andorra i la col•laboració de la Societat Catalana de Pedagogia de l’Institut d’Estudis Catalans.
Des de la pestanya Consulta de termes, es pot o bé accedir a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari) i desplegar les fitxes, o bé fer directament al quadre Text de la consulta cerques simples o avançades (en qualsevol dels idiomes del diccionari.
Feu clic aquí.

dimecres, 19 d’octubre del 2011

Nova guia per fer l'agenda 21 a les escoles

De l'Agenda 21 escolar de Barcelona, ens arriba aquesta nova guia per fer l'agenda 21 a les escoles. Un bon recurs per millorar en la sostenibilitat i l'educació ambiental.






diumenge, 9 d’octubre del 2011

Els símbols matemàtics

La Mercè ens fa arribar aquesta curiosa pàgina que explica l'orígen dels símbols matemàtics. No us ho creureu però és molt interessant i ajuda a fer-se la idea d'una part important de la història de les matemàtiques, on la simbologia és un element clau del seu llenguatge. Feu clic aquí.

dissabte, 8 d’octubre del 2011

Biocomunica't

Web d’un grup de joves investigadors que ofereixen tallers per anar als centres i portar també el material necessari per fer activitats pràctiques i de laboratori molt interessants. Aplicable a cicle superior de l'ESO i Batx.
Feu clic aquí.

dissabte, 1 d’octubre del 2011

Parc Científic de Barcelona

El Parc Científic Barcelona és un espai de trobada entre universitat, empresa i societat que té com a finalitat potenciar la innovació, principalment en ciències de la vida.
Establert per la Universitat de Barcelona el 1997, va ser el primer parc científic de l’Estat espanyol i avui és un referent internacional en el foment de la innovació que acull més de 2.000 professionals.
El Parc Científic Barcelona té com a objectius:
Potenciar la recerca d’excel·lència amb el suport d’una àmplia oferta tecnològica
Dinamitzar la relació entre la universitat i l’empresa
Impulsar la creació de noves empreses i instituts
Promoure el diàleg ciència-societat i les vocacions científiques

Entra aquí.

Observatori de Bioètica i Dret

Adreça de l'Observatori de Bioètica i Dret del Parc Científic de Barcelona de la UB. Fes clic aquí.


Recursos del món del cinema per tractar temes de bioètica a l'aula. Entra aquí.